Оказасе че от удара може би или нз но има дупка на скоростната кутия ...... :Д и от тжа го праи или поне така казаха от Лисан сервиз ....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дайте съвет ....... какво да я правя тая 146ца ....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Б.Колев Покажи съобщениеКолеги някои може лида ми каже ..какво е това на снимките и закакво служи .... ? (Поставено е на рамката на вентилаторната перка ... )Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
тоя ми е стария ....сега съм с някъв друг ..... дадоха ми го заедно с перката от един от виатнамските дето си купувах частите от него .......
А да ви питам термо дарчика дето следи температурата на водата в радиатора каде се намира .... понеже нали сменявах радиатори и перка ...... и искам да си направя тест дали ще сработи ...обаче паля колата оставям я да загреее стига 90градуса ..и колкото ида форсирам двигателя и да го муча на чра с вдигната ръчна не иска да дигне повече от 90градуса а перката не се вклиучва .....мисълтами е как мога да направя тест дали перката ще сработи ако се наложи ........sigpicAlfa Romeo 146 JTD "2001
Comment
-
при теб до колкото помня , датчика е на термостата и е вързан към ЕКУ-то. т.е. то управлява кога да ти се включи перката . дали работи, може да видиш като закараш колата на диагностика или просто си включиш климатика- тогава направо трябва да ти тръгне 1-вата степен.точка
Comment
-
аха значи пускам климатика и ако тругне вентилатора зн бачка ......ок мерси мн ....а имам още един вупрос онзи ден открих че имам дупка в скоростната кутия ..... мисълта ми дали може да се завари или тря да сменям целите скорости ..понеже в Лисан сашо ми каза че тва не подлежало на ремонт и трябва да я сменя с нова ....(или втора употреба) съответно.... това ще ми струва 150..за работа и за колкото си намеря кутията .... Само че се чудех каде мога да получа второ мнение понеже никак не ми се сменя скоростна кутия .....
sigpicAlfa Romeo 146 JTD "2001
Comment
-
ако си си ремонтирал климатика , би трябвало като го включиш, да ти тръгне и 1-ва степен. иначе на диагностика мисля че могат да се пускат принудително степените за да се проверят.
за скоростите бих те посъветвал да вземеш употребявани. за около 200-300лв мисля че може да се намерят. при смяната ще видиш и какво е положението със съединителя. иначе твоята може да и завариш корпуса, но никой не може да ти каже вътре какво е станало без да се отвори и вероятността да си отвориш двойна работа е голяма.точка
Comment
-
ремонтиран е само че е празен още не съм стигнал до пълнене ......а и дехидрататора е разкачен че е нов и Калин каза че трябва тои да го сложи и веднага да я напълни зада не дърпа жлагата от въздуха ....sigpicAlfa Romeo 146 JTD "2001
Comment
-
тези дни ще отида да си купя горния тампон на двигателя ...... искам да видя дали от него пропа така при подажане на рязка газ в джижение .......... а за скоростите ще видиме че нещо кинтите са на изчерпване ...тоя ремонт напрао ме разори ......
Глътнами сички пари дето бях събрал от бала ми тая год .......sigpicAlfa Romeo 146 JTD "2001
Comment
Comment